Foto av Solbergskogen
missing trees 17 Solbergskogen DIPTYKON (bildeflate 12,6 x 38 cm)


«Skogminner» visualiserer utsnitt av lengsel og savn etter det tapte i naturen

Bente Geving er kunstfotograf, men har forgreinet seg musikalsk også i kvinnebandet «Halvsøstra». I tillegg holder hun foredrag om sin samiske bakgrunn og murens fall i Berlin, hvor hun har bodd i flere år. Hun har vært med på mange utstillinger i Norge og utlandet, og er representert i betydelige kunstinstitusjoner.


Som venninne og kollega beundrer jeg hennes sensible blikk for det magiske i motivene. I serielle bilder, ofte kombinert som par, får hun frem gåtefulle spenninger mellom ulike steder, og det som er deres skjulte sammenheng.


«Skogminner» visualiserer utsnitt av lengsel og savn etter det tapte i naturen, samstundes som de skaper en vakker gjenklang av det som er igjen…