Utstillingen «Erindring og fantasi» på Roås gård i september 2021 begynte med regnvær, akkurat når den skulle åpnes.

Etter den lengre tørketiden med utarming og vanntap for naturen var regnet høyst velkommen.

Publikum sto tørt under låvens romslige tak og hørte regndråpene akkompagnere Kristin B. Anderssons flotte fløytespill.

Deretter kunne besøkende titte på bildene og oppleve temaets kontraster.

Leif Alnes er en maler med bredde i uttrykk og frisk fargesetting. Motivene forteller historier, gjerne med en innboende anekdotisk ironi. Flere av hans bilder inviterer til freidige tolkninger.

I hans tidligere malerier dominerer rene fargeflater, der motivene utvikles til imponerende dekorative former. Mens de siste bildene hans viser et nyansert fargebruk. Motivenes ulike elementer har myke overganger med gåtefull struktur.

Bildene mine er tegninger i malerisk drakt, med figurative og abstrakte deler, som gjengir eller tenderer til landskap. Teknikken er blandet. I motsetning til Leifs bilder er fargebruken dempet, enkelte ganger bare svart-hvitt. Jeg tar utgangspunkt i foto eller erindret fantasi. De fleste bildene er laget i flere omganger og sterk behandlet på overflaten, slik får de et malerisk preg.

Enkelte bilder blir laget i raskt tempo for å gi større rom for tilfeldige effekter, mens andre krever lengre, suksessive arbeidsperioder før de når sitt endelige resultat.

Slik tradisjonen er kunne besøkende kose seg etter vernissagen med kaffe og kake i en oppvarmet kårbolig hos vertinnen Sigrid.