Maleri av trær
Ett av bildene fra separatutstillingen «Mot skumring» i Galleri Festiviteten i Mysen.

Det har vært et stort ønske å kunne stille ut i Indre Østfolds Kunstforenings flotte Galleri Festiviteten i Mysen.

Jeg takker juryen for at jeg fikk lov, og gleder meg til åpningen 21. mai 2022. I tillegg har jeg fått med meg Sigyn Birkeland som står for et musikalsk innslag på fagott.

Tema for utstillingen er «Mot skumring».

Bildene er valgt ut fra perioder med landskapsmotiver, både figurative og abstrakte.

Tidligere har serielle kvinneportretter vært foretrukne motiver, men landskapet har fulgt med innimellom, og etter hvert blitt et dominerende tema.

Lysten til å eksperimentere med tekniske utfordringer på papir har ført til nye, nonfigurative landskapsinntrykk, hvor jeg blander kull, pastell og oljekritt om hverandre. Overflaten utsettes for kraftige inngrep flere ganger, med skraping, utvisking og påføring av nye lag. Målet er å skape en fortettet stofflig og magisk struktur.

Iblant gjør jeg enkelte bilder i raskt tempo for å få frem spontane og tilfeldige resultater. I effektene finner jeg holdepunkter til å utvikle komposisjonen.

Mislykkede bilder bearbeides med nye, eksperimentelle forsøk etter gjenbruksmetoden. Å jobbe ut fra et realt eksisterende motiv er en side, og bruke erindring og fantasi den andre. Jeg liker å bevege meg vekselvis i begge retninger.

Vel møtt!

Sted: Galleri Festiviteten, Storgata 28 i Mysen
Dato: 21. mai – 11. juni